Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A sportegyesület neve: MADOCSA SPORTEGYESÜLET

A sportegyesület alapításának éve: 1962.

A sportegyesület működési területe: Tolna megye

A sportegyesület színe: piros-fehér

A sportegyesület szakosztályai:

Férfi labdarúgó szakosztály

 Női kézilabda szakosztály

 Férfi kézilabda szakosztály

 Röplabda szakosztály

Bírósági bejegyzés PK 60105/1989

Az egyesület alapításakor labdarúgó szakosztályt működtetett.

2008.04. 26-án felvette a női kézilabda szakosztályt.

2008.09. 19-én felvette a férfi kézilabda szakosztályt.

2015.11.19-én felvette a röplabda szakosztályt.

Székhely

7026 Madocsa Szállás út 3

Email

lgy1228@gmail.com

Elnök

Lénárt Gyula

Adószám

19952235-1-17

Telefonszám

+36 20 994 7460

Bemutatkozók:

A madocsai foci csapat, mint minden faluban a helyi mezőgazdasági szövetkezet révén szerveződött 1962 körül, a neve Madocsai TSZ SK volt. Az Igazság TSZ révén született az öltöző épület és a pálya. Olyan kiváló társadalmi munkások irányították a kezdeti években a helyi felnőtt és ifjúsági focistákat, mint Molnár András, Soós Ferenc és Lukács István.

A csapat a paksi járási bajnokságban szerepelt, a hőskorban ponyvás Csepel teherautóval utaztak  a Tolna megyei falvakba.

Az 1980-s években egy másik Molnár András irányította a focicsapatot az edzői feladatokat pedig egy helyi legendás játékos Szabó István látta el. A járási bajnokságban általában az élmezőnyben végzett a csapat évről-évre.

A rendszerváltás után az Igazság TSZ átalakult, majd megszűnt, az egyesület a társasági törvény szerint átalakult és MADOCSA SE néven működött tovább, elsősorban önkormányzati támogatásból.

A pálya és az öltöző is Önkormányzati tulajdon lett.

1995 nyarán az elnökség a csúcson mondott le, egy bronzérem osztó vacsorán, ezt követően Lénárt Gyula lett az elnök a csapat pedig feljutott az újonnan alakult Megyei II osztályú bajnokságba,

ahol három szezont húztunk le, majd kiestünk.

A csapatnál ezalatt generáció váltás ment végbe és 2000 nyarán fiatal csapatunk Szabó II István és Somogyi Viktor irányításával megnyerte a megye III-as bajnokságot, és újból visszajutott. Az ezt követő öt évben négy érmet szereztünk a Megye II-ben, 2005-ben 15 pont előnnyel lettünk bajnokok, büszkeségünk Böde István pedig 61 góllal lett gólkirály. A csapatban zömében helyi fiatalok szerepeltek.

Új korszak kezdődött a csapat életében, bevállaltuk a Megye I-t. Az elnökségbe új tagok kerültek, akik nagy lelkesedéssel szervezték a jövőt, Törjék Zsigmond, Böde István, Blatt György, Molnár Mihály. Az önkormányzat jóvoltából megszépült az öltözőnk, a baráti kör jóvoltából kerítés, kispad és labdafogó háló készült. Nagy-nagy összefogással és sok önzetlen segítővel szerepeltettük az U-7, U-9, U-11, U-14, U-17, U-19 és felnőtt csapatot. A felnőtt csapat 2006 tavaszán parádézott, Tolna és Decs kivételével mindenkit legyőzött, hétről-hétre Madocsa volt a főcím a Népújságban. Három szezon alatt megcsappant a lelkesedés, gondok voltak az utánpótlással, ezért visszakerültünk a Megye II-be és mindent megteszünk azért, hogy itt tisztességesen szerepeljünk U-19 és felnőtt vonalon.

Ekkor lett a felnőtt csapat edzője Böde Dániel, az ifistáké pedig Blatt György. A 2010-s évek elején az ifisták szereztek kétszer egymás után érmet, aztán a felnőttek 2013 után négyszer lettek bajnokok

Ekkor már Böde Dani a Ferencváros kapitánya volt és a magyar válogatott játékosa, ezért faluja, és annak focicsapata gyakran került a sajtó és televízió figyelmébe.

2015-ben pályázati pénzből felújítottuk a pálya gyepszőnyegét, új korlát került a pálya köré, az önkormányzat jóvoltából 150 személyes lelátó létesült.

Itt járunk most, az 1000 éves Madocsának van megye II-s felnőtt és ifjúsági futballcsapata, van Bozsik korosztályú csapatunk, ahol 7-9 éves gyerekek fociznak és vannak lelkes negyvenes, ötvenes öregfiúk, akik hétről hétre játszanak a megyei bajnokságban.

Női kézilabda csapatunk 2008 áprilisában alakult. Lányaink közül négyen már előzőleg a Bölcskei csapatban játszottak, innen tudtuk meg, hogy Tolna megyei bajnokság létezik. Úgy gondoltam, hogy itt ez a szép tornacsarnokunk, indítsunk mi is egy csapatot a bajnokságba. Sportszerető Madocsa lakosságának nagy része, ezért sejtettem, hogy lesz szurkolótáborunk is. Beigazolódott, mert általában tele lelátó előtt játszhatunk, ami nagyon nagy plusszt ad a lányoknak. Első bajnoki évünket a 12 csapatból hatodikként zártuk, a további években pedig legtöbbször érmesek voltunk! A csapat 90%-a a legelejétől aktív játékosként erősítette az MSE-t. Nagyon jó baráti kapcsolat jött létre a FTC Masters csapatával, ezáltal többszöri alkalommal emlékezetes bulit szerveztünk és viszont vendégül láttak bennünket is. A lányok most az Anyaság korába léptek, de remélem lesz még aktív csapatunk!!! Ezúton szeretném megköszönni az Önkormányzat anyagi támogatását, szurkolóink anyagi támogatását és a lelkes, buzdító szurkolását!

Madocsán a női kézilabda évtizedes hagyományokkal bír, ezzel szemben a férfi kézilabda csak a 2010-es évek elején lépett be a köztudatba, és alakult hivatalosan is férfi csapat. A szakosztály története azonban szorosan összefonódott a női szakággal.

A lányokat a helyi fiúk mindig hevesen biztatták a hazai mérkőzéseiken, valamint a lelkes szurkolótábor gyakran az idegenbeli meccseikre is elkísérte őket. A nézők között huszonévesektől, negyvenévesekig szinte minden korosztály képviseltette magát, hogy együtt űzzék győzelembe a női csapatot, melyben néhányuk kedvese, felesége szintén pályára lépett.

2010-et írtunk akkor, amikor három drukkernek, Kovács Zsolt, Kern László és Fellinger József, a fejéből kipattant az ötlet, hogy ki kellene hívni a lányokat egy barátságos kézilabda meccsre. Ekkor kezdődött a toborzás, a felkutatás, hogy összeálljon egy csapatnyi férfi a cél érdekében. Az érdeklődés akkora volt, hogy az első edzésekre 30 fő körüli létszám jött össze. Jószerével akadtak olyanok, akik soha nem fogtak kézilabdát a kezükben, ők kiegészültek azzal a maroknyi emberrel, akik korábban már játszottak, akár iskolai vagy diák versenyeken, akár megyei bajnokságban. Edzőnek a női csapatból Kaszásné Fazekas Mónikát kértük fel, aki a játékosok kiválasztásában és felkészítésében is nagy szerepet játszott. Hétről-hétre készültek a fiúk, gyakoroltak, hogy elsajátítsák az alapokat, a technikai és taktikai elemeket. Időközben kialakult egy olyan közösség, melynek tagjai nem csak a pályán, hanem azon kívül is segítették egymást, kölcsönösen jó hangulatot teremtve.

Végül a nagyszámú jelentkezőből 13-an maradtak, Préházi Sándor, Sereg Roland, Kern László, Kovács Zsolt, Tóth Imre, Tarczal Róbert, Tarczal Gyula, Fülöp János, Elek Tibor, Bujdos Antal, Szénási László, Besenczi István illetve Fellinger József, akik M.I.B (Madocsai Ifjú Bikák) néven pályára léptek 2011. augusztus 13-án a női csapat ellen. A hangulatra nem lehetett panasz, a srácok megszakadtak egymásért, de a baráti légkör és a jó kedv végig megmaradt. Derekasan küzdöttek a fiúk a játékban tapasztaltabb lányok ellen és a kitartásnak köszönhetően a mérkőzést megnyerték!

Közös ünneplés után, természetesen felvetődött a visszavágó gondolata, melyet 2012. tavaszán rendeztek meg és szintén a fiúk győzelmével zárult. Ekkoriban kezdődött feléledni a férfi kézilabdasport megyénkben, 2012 nyarán pedig megkeresték a fiúkat, hogy részt vennének-e egy emléktornán Szekszárdon. Természetesen igen volt rá a válasz, és szeptemberben ott találták magukat egy olyan rendezvényen, ahol a többi csapat rutinos, jelentős kézilabda múlttal rendelkező játékosokkal állt fel. Bár a tudásbeli különbségek hamar kiütköztek, a mutatott hozzáállás, és a csapatlégkör nem csak a szurkolók, de az ellenfelek elismerését is kivívta.

A szekszárdi torna után megalakult a Madocsa Sportegyesület Férfi Kézilabda szakosztálya 2012. őszén, hogy az a baráti társaság, mely korábban hobbiként elkezdett kézilabdázni a Tolna Megyei Felnőtt Férfi Kézilabda bajnokságban indulási jogot szerezzen. A megyei szövetség a kezdetektől szorgalmazta a madocsai csapat részvételét a sorozatban, mely a 2012/2013-as idénnyel indult újra. Ekkor már 20 fő tartozott a játékoskeretbe, mely javarészt kézilabdás tapasztalat nélküli játékosokból állt, az ellenfeleink azonban nagy kézilabda múlttal, illetve NB II-es rutinnal rendelkeztek, így ebben a bajnoki szezonban a tisztes helytállást, valamint a tapasztalatszerzést tűzték ki célként maguk elé. A szakosztályvezetői feladatokat Fellinger József vállalta el, a kispadon pedig Kaszásné Fazekas Mónika foglalt helyet, mint edző.  A 2012/2013-as bajnokságot 3 ponttal az 5. helyen zárták a fiúk.

Természetesen nem csak ebben az idényben szerepelt a férfi kézilabda csapat a megyei bajnokságban, hanem azóta folyamatos résztvevője a kiírásnak. Az évek során kiélezett küzdelmeket folytattak a paksiakkal, simontornyaiakkal, de csak a pályán nem volt barátság.

Az évek során mindig erősebb, tapasztaltabb ellenfelekkel mérkőztek meg a fiúk a bajnokságokban, és a rapszodikus teljesítmény ellenére, soha nem adták fel, mindig próbálták elérni a kitűzött célokat. A folyamatos sérülések miatt a keret az évek során jelentősen átalakult, de a baráti, közösségi szellem, a jó hangulat mindvégig megmaradt, többen emiatt is választották a madocsai csapatot.

Madocsa Sportegyesület Röplabda Szakosztály nevében üdvözöljük a Kedves Olvasókat.

Röplabda csapatunk körülbelül egy évtizede űzi ezt a labdajátékot településünkön. A hobbinak, kikapcsolódásnak szánt, egy- két délutánra összeverbuvált kis létszám mára már kinőtte magát, szakosztállyá alakulhattunk.

Rendszeres edzéseinken részt vehet a falu apraja, nagyja, szívesen látjuk a sportolni vágyó gyermekeket, felnőtteket, nőket és férfiakat egyaránt.

Az edzéseknek köszönhetően sok teremtornán vettünk már részt, ahol kisebb-nagyobb eredményeket értünk el. Terveink szerint hazai és vidéki szervezésű rendezvényeken szeretnénk indulni az idei évben is. Számunkra fontos a siker és az eredmény, de mindenekelőtt a jó társaság, a hangulat és a tisztelet egymás iránt.

Kérünk minden röplabda kedvelőt, sportolni és kikapcsolódni vágyót, hogy bátran jelentkezzen, jöjjön edzéseinkre.