Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tájékoztató szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi és légi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A földi úton történő kezelés pontos időpontja: 2021. augusztus 3. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2021. augusztus 4. és augusztus 5. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

A légi úton történő kezelés pontos időpontja: 2021. augusztus 6. napján, napnyugtát megelőző 1,5 órában. Rossz idő esetén a védekezés 2021. augusztus 7. és augusztus 8. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

 

Tetszik? Ossza meg másokkal is!