Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Madocsai Református Egyházközség

Szeretettel köszöntjük a látogatót Isten igéjével:

„Mi pedig valamennyien az Ő (Jézus) teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre.”
(János 1,16)

A Madocsai Református Egyházközség a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerületének egy Tolna megyei gyülekezete.

Gyülekezetünk egy élő közösség, melynek tagjai sok áldozatot hozva szívesen szolgálnak és tevékenykednek közöttünk. Törekszünk arra, hogy mindenféle korú és érdeklődési körű ember megtalálja a számára legalkalmasabb, hozzá legközelebb álló alkalom-típust, melyen keresztül Istennel és az Ő kijelentésével találkozhat. Éppen ezért az istentiszteleteken túl különféle rétegalkalmakkal és alkalom típusokkal találkozhat nálunk az érdeklődő.

2017-től a falu egyetlen iskolájának működtetése és fenntartása is az Egyházközség feladata lett. Itt is szeretnénk Istennek teret adni, hogy munkálkodhasson, jelen lehessen és életeket építhessen fel sokszor már gyermek korban is a romokból.

Bíztatjuk a kedves látogatót, hogy ha teheti, vagy éppen erre jár, és testvéri közösséget keres, térjen be egy-egy alkalomra hozzánk, és maga is legyen részese Isten közöttünk folytatott munkájának!

Ha többet szeretne megtudni Rólunk, kattintson közvetlenül a gyülekezet honlapjára:  madocsaref.hu, vagy Facebook oldalunkra: MadocsaiReformatusGyulekezet

 Madocsai Baptista Gyülekezet

A Magyarországi Baptista Egyház Paksi körzetének része a Madocsai Baptista Gyülekezet. Több mint 90 éve van jelen Madocsa község életében.

A baptista szó bemerítést jelent, vagyis az egyház a keresztelésnek azt a bibliai formáját gyakorolja, amit Jézus is. Csecsemőket nem keresztel meg, hanem csak felnőtteket teljes alámerítéssel. Az egyház teljes jogú tagja csak az lehet, aki önként, saját elhatározása szerint szeretne a gyülekezethez csatlakozni, mert élete megváltozott és Jézus Krisztus szerint akar élni.

A lelkész ezt követően hite vallomására vízbe meríti. Kezdetben a folyókban, tavakban történtek ezek az események. Madocsán is többször tartottak bemerítési ünnepélyt a Dunában, még az 1940-es években, a folyó szabályozása előtti időkben. A II. világháború után, amikor elindult az ország újjáépítése és sorra épültek az imaházak is, bennük bemerítő medencét is készítettek. A madocsai baptista imaház 1940-ben épült.

Jelenleg Vasadi Teodor Paksról látja el a lelkészi szolgálatokat Madocsán. A madocsai és a paksi gyülekezet vasárnaponként közösen tartja alkalmait. Délelőtt Pakson a Móra F. u. 33. sz. alatti imaházban 1/2 10-kor kezdődnek az alkalmak. A felnőtteknek imaóra és istentisztelet, ez idő alatt a gyermekeknek külön teremben bibliakör működik. Délután pedig 17 órakor Madocsán kezdődik a közös istentisztelet, az Első u. 17. sz. alatti imaházban. A nyári hónapokban  a délutáni összejövetelek szünetelnek.

A jó ökumenikus kapcsolatoknak  köszönhető, hogy a Madocsai Református Gyülekezettel közösen több alkalmat együtt tartanak.

Minden hónap utolsó vasárnapján (kivéve a nyári hónapokban) ökumenikus teadélután van, felváltva a baptista imaházban illetve a református imateremben. Az ökumenikus imahét minden évben márciusban kerül megrendezésre.

Ezeken a közös alkalmakon az énekeket a két gyülekezet zenészei és énekesei közösen vezetik.

Vasadi Teodor elérhetősége: 06-20/886-1223

Az alkalmakra minden érdeklődőt szeretettel várnak!