Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A Madocsai Népi Együttes 1946-ban alakult Földesi János vezetésével, aki 40 évig irányította az együttest. Munkásságát a Népművészet Mestere címmel ismerték el.

1989 januárjától Wünsch László vállalta a Madocsai tánccsoport vezetését Földesi János célkitűzése alapján. Az együttes többszörösen „Arany” minősítésű, végleges „Kiváló Együttes” cím tulajdonosa. Az országos bemutatókon, versenyeken, fesztiválokon kívül külföldön is méltóan reprezentálta a magyar néphagyományokat, s ennek keretén belül a Madocsai táncokat. 2001-ben alakult egyesületté, melynek fő küldetése a néptánccsoport működésének biztosítása és a lehetőségek bővítése. A Madocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület elnöke Dr Volmanné Reich Márta.

2013. szeptemberében Suplicz Mihály vette át az irányítást. Az új vezető céljai között szerepel, hogy minél szélesebb körben megismertesse a Madocsai néptánc élet kincseit, minél több előadáson színpadra vigyék azokat. A mai kor elvárásainak megfelelve a csoport igyekszik minden koreográfiáját szakmai zsűrinek megmutatni. A felnőtt együttesben 30-an dolgoznak 12 évestől a 62 évesig egyaránt.

Két utánpótlás csoport is működik felnőtt csoportunk mellett, az óvodás és a kisiskolás korosztály. Őket Hanol Ágnes néptáncos óvodapedagógus vezeti be a táncok és a népszokások rejtelmeibe. A két csoport létszáma közel 50 fő.

Együttesünk próbái nyitottak mindenki számára. Minden becsatlakozni vágyót szeretettel várunk.

Rendszeres programjaink a régió táncosait is táncba hívják.

A májusfa kitáncolás, a nyári tábor, a falunapi műsor, a szüreti felvonulás, illetve az adventi évzáró műsorunk sok nézőt vonz! Tartsanak hát velünk!

 

Fontosabb adatok: