Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tarczal Jánosné Erika vagyok a nyugdíjasklub vezetője.12 éve vezetem a Madocsai Nyugdíjasklubot.

12 éve annak, hogy 2007 tavaszán munkahelyi beszélgetés alkalmával elhatároztuk, hogy létrehozunk egy  nyugdíjasklubbot. Nagyon sok segítséget kaptam a Polgármester asszonytól, és Seregély Erzsébettől. 2007 július 21-én 21 fővel megalakult a Madocsai Nyugdíjasklub. Melyet már Novemberben be is jegyeztek. Mindenkit szívesen várunk, aki csatlakozni szeretne hozzánk. Miért hoztuk létre ezt a klubot? Mert a falu életében nem volt ahova idősebb emberek eltudjanak társaságba járni.  Hasznos tagjai  lenni, úgy klubunknak, mint szeretett településünknek Madocsának.

Évről –évre támogatásban részesülünk a Madocsai Önkormányzattól és a  Paksi Atomerőműtől.

Hétről –hétre összejövünk, és a betervezett programok szerint néha attól eltérve éljük a klub életünket. Látogatást tettünk a Parlamentbe, megnéztük a Halászbástyát, és a Vajdahunyad Várban megnéztünk egy szép Orchidea kiállítást. Évente Színház látogatást teszünk. Nagyon szeretjük a Budapesti Operett Színházat, és a Kecskeméti  Színházat. Már szinte a közelben lévő minden fürdő helyen jártunk, Mórahalom, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Tamási, Cserkeszőlő, Kecskemét. Több alkalommal voltunk Kecskeméten nótás délutánon, ahonnét mindenki feltöltődve tér haza. Voltunk Tápiószelén Országos Nyugdíjas találkozón.

Állandó programjaink között szerepel a május  elsejei halászléfőzés, ahol klubtag társaink 20-25 kg halból finom ízletes halászlét készítenek. Minden évben megrendezzük a családi napot, ami nem rég volt.

Lehetőség szerint,minden évben az iskolásoknak farsangra, óvodások szüreti báljára, Falunapra, Szüreti bálra, tombola tárgyakat készítünk. Részt vettünk több alkalommal Megyei versmondó versenyeken, ahol szép eredményeket értek el klub tagjaink. Nem feledkezünk meg Hőseinkről sem, gondozzuk a sírokat minden évben csokrot mécsest helyezünk el.

Programjaink között szerepel még, hogy ott segítünk ahol szükség van ránk. Pl:Csipetkét, tésztát gyúrunk,lángost,süteményt sütünk.

Évente kiállítást szervezünk . Ezek között szerepel Múltunk jövőnk, Goblenek, hímzések, horgolások, őseink használati eszközei.

Nagyon szoros kapcsolatot ápolunk a Dunakömlődi, Dunaszentgyörgyi, Dunaföldvári, Bölcskei, Sárhatvani Nyugdíjasklubbal. Szívesen hívunk vendégeket, amit minden alkalommal el is fogadnak, és is vissza hívnak minket. Ezeknek a meghívásoknak mi is szívesen eleget teszünk. A meghívottak és mi is műsorral készülünk. Így volt és lesz ma is.

Minden évben vissza térő program a Tavasz váró bál, és novemberbe az Erzsébet és Katalin bál . Ilyenkor vendégeket hívunk, egy –egy klubot, a Polgármestert és a Képviselő testület tagjait. Vacsorával, élő zenével, tombolával és tánccal. Finom ételeket készítünk ,miden klub tagunk egy-egy tálca süteménnyel készül.

Ezekről a szépségekről és finomságokról képek árulkodnak, mint minden eseményről, ami az interneten megtalálható.

Ne feledkezzünk meg közülünk eltávozott klubtag társakról sem, sírcsokrot viszünk a szomorú alkalomra. Csak reménykedni tudunk, ha már mi nem leszünk lesz folytatás. Mi mutatjuk, és kitapossuk az utat,csak folytatni kell.

 

Székhely

7026 Madocsa, Bölcskei utca 6.

Email

tarczalneerika@citromail.hu

Vezető

Tarczalné Deák Erika

Számlaszám

70600023-11098807

Telefonszám

+36 20 950 8405