Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

 

A kedvezményezett neve: Tudással a Jövőért Közhasznú Alapítvány
A projekt címe: Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Dunakömlőd térségi turisztikai termékcsomag
A projekt összköltsége: 327.176.500 Ft
A szerződött támogatás összege: 293.170.000 Ft
Madocsára jutó támogatás összege: 35.560.000 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.
A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00020

 

Sikerrel pályázott a Tudással a Jövőért Közhasznú Alapítvány vezette konzorcium a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében, Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyban kiírt felhívásra. A konzorcium tagja Madocsa Község Önkormányzata is.

A projekt címe: „Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Dunakömlőd térségi turisztikai termékcsomag”, a résztvevő önkormányzatok mellett a Tudással a Jövőért Közhasznú Alapítvány és a Köz-ponti Alapítvány alkotja a konzorciumot.

A projekt összköltsége 327.176.500 Ft, a konzorcium 293.170.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A Madocsára jutó támogatás összege 35.560.000 Ft.

A projekt célja térségi kerékpáros turisztikai termékcsomag kialakítása. A projekt keretében térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező kulturális és táji valamint épített örökség turisztikai hasznosítására, fejlesztésére nyílik lehetőség a térség gazdaságának diverzifikációja, a helyi gazdaság élénkítése, és a foglalkoztatás növelése érdekében. A program keretében a négy településen turisztikai, ökológiai és műemlékvédelmi beruházások valósulhatnak meg.

A Paksi Önkormányzat a Dunakömlődön található Lussonium fejlesztésére, a Madocsai Önkormányzat a Duna part fejlesztésére, Dunaföldvár a KRESZ park felújítására és kisebb turisztikai beruházásokra, Bölcskén a Bölcskei Haladás Alapítvány sonkaérlelő és bormúzeum kialakítására, a Tudással a Jövőért Alapítvány pedig a Szentandrás pusztán található, a Katolikus Egyház tulajdonát képező Jézus Szíve kápolna felújítására, valamint a kastély parkjában kelta emlékhely felújítására pályázik.

Madocsán a térségi és helyi jelentőségű kulturális- és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztése tevékenységen belül „A térség kulturális adottságaira építő új vonzerők létrehozása, meglévő fejlesztése” valósul meg.
A Duna parton egy, a környezetbe illő pihenőhely kerül kialakításra, padokkal, asztalokkal, tűzrakóhellyel, közvilágítással, hulladékgyűjtőkkel. Valamint kerékpáros pihenő és információs táblák kihelyezése valósul meg. Továbbá a Bölcskei út és Paksi út sarkán kerékpáros pihenő, információs terminál, a Sportpályán játszótér kerül kialakításra, padokkal.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. június 30.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.