Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Könyvtár felújítás a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma jóvoltából

Nemzei Kulturális Alap

A Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma 1.325.766,- Ft összegű pályázati támogatásával megújult és korszerűsödött a Könyvtár
Szakmai beszámoló a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma által kiírt Települési könyvtárak szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése c. pályázat megvalósulásáról

Pályázatot nyújtottunk be könyvtári bútorzatra 2017. év májusában. A sikeres pályázat gyakorlati megvalósulása néhány hónap alatt lezajlott, így 2017. év novemberében már befejeződött a megújulás.
Két évvel ezelőtt Önkormányzati pályázati forrásból jelentős felújításokat hajtottak végre könyvtárunkban. Ez magában foglalta az ajtó- és ablakcserét, aljzat- és mennyezetcserét, a világítás korszerűsítését, falfestést. Új olvasóasztalokat, székeket, a gyerekrészbe új kisasztalt, kisszékeket, új szőnyeget kaptunk. A régi bútorzatból egyedül a polcok maradtak meg, ezek kopottak, javítottak voltak. A mostani pályázat segítségével a teljes felújítás befejeződött.
A polccsere előtt selejtezést tartottunk, 2500 db könyvet kivontunk az állományunkból, hiszen tudtuk, hogy a tágasabb tér kialakításának érdekében kevesebb polc kerül majd a könyvtárba.
A könyvtárt bővítettük a közvetlenül mellette lévő klubhelyiséggel. Itt az egyik falfelületre teljes polcsor került. A selejtezett könyvek itt kaptak helyet néhány hónapig. A lakosság számára áruba bocsátott használt könyvek elszállítása után, a 2018. év tavaszán – a terv szerint – ebben a részben tinisarkot alakítunk ki. Tavasszal kapunk ide új babzsákfoteleket és új szőnyeget, a polcokra pedig a teenager korosztálynak megfelelő könyveket és játékokat helyezünk el.
Az új polcok és a kiegészítő bútorzat cseresznyeszíne összehangolt a néhány éve már meglévő kölcsönzőpulttal és az asztalokkal.
Az új berendezési tárgyaink:
• könyvespolcok: 14 db 6 polcos szimpla
6 db 6 polcos dupla
4 db 5 polcos szimpla
3 db 5 polcos dupla
2 db keskeny 6 polcos könyvajánló polc
1 db keskeny 5 polcos könyvajánló polc
• 1 db folyóirattartó szekrény
• 4 db számítógépasztal
• 1 db előszobafal
• 2 db válogatóláda
• 4 db fából készült radiátorburkolat
A bútorok igényes, minőségi kisipari termékek.

Összegzés: Könyvtárunk korszerű, esztétikus, a 21. századnak megfelelő berendezésű. Az átrendezéssel tágasabb tér alakult ki, így a rendezvények megtartásához már elegendő a hely. A könyvtárlátogatók is elégedettségüket és tetszésüket fejezték ki könyvtárunk új arculata iránt. Könyvtárunk a bővítéssel bevont térrel együtt minden korosztály számára korszerű teret biztosít a szabadidő hasznos eltöltéséhez, az élethosszig való tanuláshoz, a közösségi élet gyakorlásához.

Madocsa, 2018. február 7.

Baksa Istvánné könyvtárvezető

         

Tetszik? Ossza meg másokkal is!