Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Első testületi beszámoló

Kedves olvasóink, tisztelt madocsaiak!

Sokat lehetne törpölni azon, hogy mi legyen az első poszt a testületi beszámolóban, de talán először pár szóban hadd foglaljam össze, hogy mi is a célja. Biztosan nem árulok el titkot azzal senkinek, ha azt mondom, hogy a testületi ülések az önkormányzati munkának csak nagyon kis szeletét mutatják meg. A képviselő-testület célja a lakosság minél nagyobb bevonása az önkormányzati munkába, amelynek része az is, hogy igyekszünk a száraz jegyzőkönyveken kívül más, az egyébként háttérben végzett munkával kapcsolatos információkat megosztani. Tesszük mindezt annak érdekében, hogy minél jobban belásson a lakosság a döntéshozatal előkészítésébe, egy-egy feladat kidolgozásának részleteibe. A beszámolóval szeretnénk gondolatainkat “hangosan” megosztani az olvasóval. Aki ezt a olvassa, az feltételezhetően jártas az internet világában, így valószínűleg azzal a szokással is találkozott már, hogy az interneten tegeződünk. Természetesen a tisztelet maximális megtartása mellett, de engedjétek meg nekünk, hogy a jövőben itt a beszámolókban mi is így tegyünk. A testületi beszámolóba egyébként bármely képviselő, így a polgármester is írhat bejegyzést.

Az első posztban érdemes azt is bemutatni, hogy hogyan született ez a honlap. Ahogy azt a legutóbbi Hírmondóban is olvashattátok, a honlap struktúráját és tartalmát megalapozó dokumentumot Magyar István és én készítettük el, amelyet aztán a testület többi tagjával megosztva, az ő további javaslataikat beépítve véglegesítettünk. A dokumentum elkészültekor a feladat végrehajtásával, azaz a szükséges tartalmak összegyűjtésének koordinálásával, a fejlesztővel való kapcsolattartással, stb. Magyar István lett megbízva, aki szívét-lelkét beleadva, sokszor éjjel is ezen dolgozott. Olyannyira beleásta magát, hogy gyakorlatilag megtanulta a honlapot szerkeszteni, holott a feladata erre nem terjedt ki. Szándékosan nem írom, hogy „csak” ennyi volt a feladata, hiszen a koordinálás is teljes embert kívánt!

De ne feledkezzünk meg arról az emberről sem, aki a téglákat egymásra rakta és felépítette a falu digitális kapuját: ez úton köszönjük Bacsa Zsoltnak, hogy szabadidejét nem kímélve türelmesen tűrte az újabb és újabb ötletrohamainkat és igényeinket! Úgy gondolom, hogy a végeredmény magáért beszél. Egy új, a mai kornak megfelelő stílussal és tartalommal bíró felület, amelyen pár perc után kiismeri magát minden ide látogató. Csodás galériák, rengeteg hasznos link és információ és nem utolsó sorban a korábban hiányolt intézményi nyitvatartások, elérhetőségek, valamint végre van jól működő fájlkezelés a rendeletek és a jegyzőkönyvek számára. Nagy újdonság a bérelhető helyiségek foglaltsági naptára! A honlapon továbbá lehetőség van az eladó házakat térítésmentesen hirdetni!

A tartalom folyamatos frissítésért a továbbiakban Somogyi Mariann, Turiné Nikl Melinda és Török Krisztina. A hivatalos dokumentumok feltöltése továbbra is a Polgármesteri Hivatal feladata.

A honlapon lehetőség van a különböző konstruktív ötleteiteket megosztani velünk. Az egyes ötleteket a testületi üléseken meg fogjuk vitatni, és a választ a honlapon közzé tenni. A közzététel során természetesen a beküldő nevét nem írjuk ki. Ha a honlapon találtok hibát, légyszi dobjátok be az ötletládába. Az ötletek egyébként automatikusan továbbításra kerülnek valamennyi testületi tag részére. Ezen kívül nyugodtan fordulhattok hozzánk a megadott telefonszámokon és e-mailcímeken is!

Bízunk benne, hogy Magyar István képviselőtársam fáradhatatlan munkájának gyümölcse a Ti tetszéseteket is elnyeri. Kérdezhetnétek, hogy erről miért nem ő ír. Nos, ahogy ismerem Istvánt, szerénysége nem engedné, pedig ez esetben igenis megérdemli a dicséretet!

Törjék Gábor Ferenc

Tetszik? Ossza meg másokkal is!