Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Madocsa több mint 12 millió forint támogatásban részesül a JETA jóvoltából

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott és a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma 2021. április 15-én tartotta ülését, ahol kihirdették az önkormányzatoknak kiírt pályázat nyerteseit.
A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 2011-ben jött létre, célja az atomerőmű körüli kedvezményezett területeken a felzárkóztatás, az életminőség-emelés segítése. Az érintettségi kört a Paksi, a Kalocsai, a Tolnai járás egészét, valamint a Szekszárdi járás egy részét magába foglaló 47 település alkotja. Az Alapítvány már 10 éve dolgozik a térségben, jogszerűen, átlátható módon, a nyilvánosság teljes körű biztosításával és közmegelégedéssel. Az Alapítvány fő támogatója 2015 óta a Miniszterelnökség.
2020-ban a JETA pályázatot nyújtott be térségfejlesztési támogatásra a Miniszterelnökség által támogatott PIP Nonprofit Kft.-hez , 500 millió forint összegre. A pályázat szakmai programjában bemutatásra kerültek a fejlesztési célok, amelyek a korábbiaknál szorosabban illeszkednek a Paksra tervezett új atomerőmű blokkok előkészítési és létesítési programjához. Prioritást élveznek a térségi és települési szolgáltatási infrastruktúra-fejlesztésre irányuló projektek.
A 2021.április 15-i kuratóriumi ülés napirendjei között szerepelt az önkormányzatok számára kiírt pályázati forduló nyertes pályázatainak kihirdetése. Az Alapítványhoz 70 pályázat érkezett be, amelyek közül a Kuratórium 61-et részesített támogatásban. Ennek keretében lehetőség nyílik 7 gyermekintézmény és 7 közösségi létesítmény felújítására. A kórházak eszközbeszerzéseket tudnak végrehajtani. 13 településen járda- és parkolófelújítási és -létesítési programok indulhatnak. A nyertes pályázatok között szerepel kommunális gépek beszerzése, megújuló energiák alkalmazása, játszóterek létesítése is, valamint több településen kamerarendszer kerül kiépítésre.
Madocsa Község Önkormányzata térfigyelő rendszer kiépítésére 6.640.500.- forintot és a Sportcsarnok világításának felújítására 5.616.974.- forintot nyert.
A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz kapcsolódó információk, így a nyertes pályázatok listája megtalálhatók a www.jovonkenergiaja.hu oldalon.
Tetszik? Ossza meg másokkal is!