Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lakossági Tájékoztató – Közvélemény-kutatás

TISZTELT MADOCSAI LAKOSOK!

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2021. szeptember 18-tól kezdődően – kb. másfél hónapos időtartamban – az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. megbízásából közvélemény-kutatás zajlik Madocsa területén, amelyet az Energiatudományi Kutatóközpont Sugárvédelmi Laboratóriumának szakmai irányítása mellett a Medián Közvélemény – és Piackutató Intézet és a 21 Kutatóközpont végez.

A most induló felmérés célja, hogy kiinduló adatként szolgáljon bizonyos biztonsági előírásokhoz kapcsolódó számításokhoz és tudományos kutatásokhoz, amelyek az atomtörvény által a Paksi Atomerőmű számára előírt kötelezettségek és előírások betartásához szükségesek.

Jelen projekt célja, hogy a szakemberek megismerjék a helyi lakosok valós életviteli és fogyasztási szokásait, és ezeket figyelembe véve végezzék a számításokat.

A kutatás reprezentatív lesz, azaz a válaszadókat bizonyos szempontok szerint csoportosítják annak érdekében, hogy a nemek aránya, a városiak-falusiak aránya, de még sok más szempont szerint arányuk is tükrözze a 30 kilométeres körzetben élőket. A kiválasztott válaszadókat személyesen keresik majd meg a Medián közvélemény kutató munkatársai, és 40 kérdést tesznek fel a legfeljebb félórás interjú során. (A járványügyi szabályozások egyelőre lehetővé teszik a személyes interjúkat, ha ez esetleg változik, akkor telefonon készítik majd ezeket.) A felmérés természetesen önkéntes és névtelen. A madocsai háztartások mintaszáma: 13.

Madocsa, 2021.09.16.

Baksa Ferenc

polgármester

Tetszik? Ossza meg másokkal is!