Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lakossági tájékoztató a 2022. évi népszámlálásról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2022. évi népszámlálás Magyarországon 2022. október 1. és 2022. november 28. között kerül végrehajtásra.

A 2022. évi népszámlálás három időszakra tagolódik:

  1. időszak: 2022. október 1. és október 16. között az adatszolgáltatók kizárólag az interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket.

  2. időszak: 2022. október 17. és november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ahol a számlálóbiztosok otthonaikban felkeresik  azon személyeket, akik az internetes adatszolgáltatást nem végezték el. Ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető.

  3. időszak: 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor a pótösszeírásra azok számára, akik adatszolgáltatási kötelezettségüket a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették.

A népszámlálási törvény szerint az adatszolgáltatás –  az egészségi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.

A Központi Statisztikai Hivatal 2022. szeptember 15. és 2022. szeptember 30. között felkérő levélben tájékoztatja a lakosságot, a válaszadási módozatokról. Továbbá ebben a levélben küldi meg az internetes önkitöltéshez szükséges belépési kódot is.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a tulajdonukban lévő ingatlanaik házszámát jól látható módon tüntessék fel, ezzel is segítve a településünkön dolgozó postások és  számlálóbiztosok munkáját.

A népszámlálásról bővebb tájékoztatót az alábbi linkre kattintva olvashatnak:

https://nepszamlalas2022.hu/

Tetszik? Ossza meg másokkal is!